maanantai 7. marraskuuta 2016

Paluu menneisyyteen

Tänne meillekin päin satoi lumi tuossa viime viikolla ja valkean maan sekä kymmenen asteen pakkasen vuoksi mulle on tullut jo ihan kunnon talvifiilikset. Eiköhän siis esitellä äkkiä alta pois yhdet syyslakkaukset, jotta päästäisiin jo niihin kivoihin talvitunnelmiin enkä minäkään olisi niin hirveän jäljessä näiden lakkauksien esittelyiden kanssa!  


Muistavatkohan jotkut muutkin kuin minä vielä flakies-lakat? Ne taisivat olla kovassa huudossa joskus silloin, kun itse otin vasta epävarmoja ja hataria askeliani kohti kynsikoristelun ihmeellistä maailmaa. Silloin flakies-lakat olivat se syksyn the-juttu ja blogit pursusivatkin aina syksyn tultua toinen toistaan kivempia "lastu-lakkauksia". Tänä vuonna taisin nähdä (jos en ihan väärin muista) tasan yhden postauksen kaikkien seuraamieni blogien joukosta, jossa oli käytetty lakkauksissa flakies-lakkaa. Myös tekstuurilakat ovat kadonneet lähes kokonaan lakkamerkkien julkaisemista uusista kokoelmista. Jotkut uskolliset toisaalta niitä kyllä vielä käyttävät, kuten minä. Crackle- tai magneetti-lakoista ei puhuta enää halaistua sanaakaan missään ja taitaa olla suorastaan tyylirikos edes käyttää crackle-lakkaa tänä päivänä. (Okei, en minäkään enää omista yhtään sellaista, heh...) Niin ne ajat muuttuvat ja ennen suurta suosiota herättäneet kynsivillitykset alkavat jäädä pölyisiin historiankirjoihin.


Pölyttyneiden villitysten myötä innostuin tänä syksynä tuomaan peräti kaksi tyyliä takaisin tähän päivään. Nimittäin flakies-lakan ja vanhat kunnon koristeteipit, joita käytettiin jo ennen kuin kynsivinyyleistä oli kuultu yhden yhtäkään elonmerkkiä. Valitsin myös sen the-värin, jonka kanssa flakieita aina tuli käyttää. Nimittäin oranssin. 

Jotta nyt ei ihan menneisyydessä elettäisi, niin päätimpä yhdistää vähän uudempaakin villitystä mukaan lakkauksiin. Negative space oli siis koristelutyyli paikallaan. Sanoisinko, että sain aika kivat lakkaukset loihdittua tällä uuden ja vanhan-yhdistelmällä, vaikka koristeteippien vaipumista menneisyyteen en enää ihmettelekään. Niitä on pirullisen hermostuttavaa asetella paikalleen ja törröttävät teipin reunat lakkauksissa saavat minut melkein hermoromahduksen partaalle. Ajattelin infota teitä myös sillä tiedolla, että asettelin tosiaan noi teipit tunnollisesti kumpaankin käteen. Pikkuisen oli hermot kireällä ja niskat kipeänä sen saavutuksen jälkimainingeissa. 

Käytetyt lakat:
Gina Tricot - Base Coat
Gina Tricot - Puff Powder
Essence - Flashy Pumpkin
Nfu Oh - 44
Dermosil - Top Coat
+ kultaiset glitterit
+ kultainen koristeteippi
+ siksak-vinyylit

Pitäisiköhän mun kaivaa laatikosta esiin vielä yksi ainokainen magneettilakkani, jonka olen jättänyt laatikkoon ja tehdä sillä lakkaukset? Tulisi kunnolla historian höngähdystä tähänkin blogiin. Tai mitäpä jos heittäisin eetteriin vielä yhdet kaviaarilakkaukset tai glittersandwichit? Entäs ne karvakynnet, joita joskus tehtiin!

Ihanaa alkanutta viikkoa! ♥ Muistatteko vielä "lastulakat"? 

14 kommenttia:

 1. Huh nää on upeat! Nuo lastulakat on kyllä kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Satsuli! :)
   Tykkään itsekin kyllä niistä paljon! Harmi vain, ettei niitä enää käytetä niin paljon kuin ennen. :/

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä Essence ja Nfu oh ovat kyllä kunnolla lämpimiä ja räiskyviä oransseja! :)

   Poista
 3. Kauniit. Nuo lakat näyttää upealta yhdessä. Mullakin on yksi samantapainen Nfu Oh:n lakka, jota pitäisi kyllä ehdottomasti ottaa kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Yue! :)
   Mullakin on vielä yksi Nfu Oh:n flakies-lakka, joka odottaa testausta! Pitäisi kanssa ottaa tavaksi käyttää lastulakkoja useammin, kun niin kivoja ovat. :)

   Poista
 4. Kaunis lakkaus! Oranssi on mieleeni ja tykkään myös flakie-lakoista; mä oon itse asiassa jopa lakannut tässä syksyllä kerran Color Clubin yhdellä lastulakalla. Tekstuurit ovat tosiaan ,yös vähän jo unholaan jäänyt lakkatyyppi, vaikka myös niistä tykkään itsekin niin jostain syystä tulee liian harvoin lakattua tekstuurilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-S!! :)
   Voi muuten olla, että se oli juurikin sun blogi, missä näin sen flakies-lakan tänä syksynä! Ja itseä vähän surettaa, että tekstuurilakkojen käyttö on alkanut vähentyä tasaiseen tahtiin bloggaajien uusissa postauksissa, kun itse pidin ja pidän vieläkin niistä tosi paljon. :/

   Poista
 5. Aivan saakelin hienot ja ihana sävy noistä tulee yhdessä!

  VastaaPoista
 6. Hirmu upee lakkaus! Mä ostin just pari viikkoa sitten crackle-lakan :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tinkerbell! :)
   Haha, hyvä että joku muukin kuin minä pitää täällä yllä näitä vanhoja villityksiä. :D

   Poista